Bezlepkové muffiny s malinami a čokoládou

Potřebujete bezlepkové a vegetariánské ranní jídlo? Bezlepkové muffiny by mohly být skvělým receptem na vyzkoušení. Jedna porce obsahuje 314 kalorií, 5 g bílkovin a 14 g tuku. Od přípravy na talíř tento recept zabere zhruba 20 minut. Tento recept obsahuje 15 porcí.

Ingredience:

4 lžičky prášku do pečiva
375 g směsi bezlepkové mouky na koláč
1 šálek čokoládových lupínků
0,5 lžičky skořice
1 šálek kokosového mléka
0,5 hrnku kokosového oleje
2 vejce
1,5 hrnku malin
0,5 lžičky soli
200 g cukru
trochu turbinado cukru

Instrukce:

Troubu rozpálíme na 375 °C a formu na muffiny vyložíme vložkami na cupcaky nebo nastříkáme nepřilnavým sprejem.V míse prošleháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.V jiné míse ušleháme cukr, olej, vejce a mléko. a poté vmíchejte maliny a čokoládové lupínky. Těsto příliš nemíchejte, mělo by se jen stěží spojit bez zbytku mouky a být velmi husté. Naplňte každý košíček na muffiny dvěma kopečky těsta, aby bylo nahromaděné vysoko, protože samy moc nekynou. Navrch posypte cukrem turbinado.
Pečte 15-20 minut.

Zdroj: ohsweetbasil.com