Caesar salát

Tento recept představuje salát a přetváří ho jako crostini: Parmezán a eskarol (místo římského) se navrší na bílé ančovičky, které se nakládají v octě a oleji a mají jemnou chuť.
Celkový čas: 20 minut, porce 6

Ingredience:

Pro crostini:

1 bageta, nakrájená na plátky silné 1/2 palce
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
1/4 šálku jemně nastrouhaného parmazánu (1/2 unce)
Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř
V oleji balené bílé filety z ančoviček (volitelně)

Na dresink:

1 stroužek česneku, nasekaný
1 velký vaječný žloutek
1/4 šálku jemně nastrouhaného parmazánu (1/2 unce)
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
Trochu worcesterské omáčky
Hrubá sůl
1/4 šálku extra panenského olivového oleje

Na salát:

1 hlava escarole, nakrájená
Strouhaný parmazán

Instrukce:

Krok 1
Připravte crostini: Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Obě strany plátků chleba potřeme olejem. Posypeme strouhaným sýrem, dochutíme solí a pepřem. Pečte dokřupava a dozlatova, asi 10 minut. Navrch každý nasypte ančovičku.

Krok 2
Připravte dresink: Smíchejte česnek, vaječný žloutek, strouhaný sýr, citronovou šťávu, hořčici, worcesterskou omáčku a 1/4 lžičky soli. Postupně zašleháme olej.

Krok 3
Připravte salát: Přidejte escarole s dresinkem. Navrch dáme sýr. Lžící salátu podáváme  na crostini.