Čínské pomerančové kuře

Ingredience: (5 porcí)

Kuře:
4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže nakrájená na kousky velikosti sousta
3 rozšlehaná vejce
⅓ šálku kukuřičného škrobu
⅓ šálku mouky
Olej na smažení
Pomerančová kuřecí omáčka:
1 šálek pomerančového džusu
½ šálku cukru
2 polévkové lžíce rýžového octa nebo bílého octa
2 polévkové lžíce sójové omáčky použijte tamari pro bezlepkové jídlo
¼ lžičky zázvoru
¼ lžičky česnekového prášku nebo 2 stroužky česneku, jemně nakrájené na kostičky
½ lžičky červených chilli vloček
Pomerančová kůra z 1 pomeranče
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
Obloha:
Zelené cibule
pomerančová kůra

 

Instrukce:

Na přípravu pomerančové omáčky:
Do středního hrnce přidejte pomerančovou šťávu, cukr, ocet, sójovou omáčku, zázvor, česnek a červené chilli vločky. Zahřívejte 3 minuty.
V malé misce rozšlehejte 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu se 2 polévkovými lžícemi vody, abyste vytvořili pastu. Přidejte do pomerančové omáčky a promíchejte. Pokračujte ve vaření po dobu 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile omáčka zhoustne, stáhněte ji z ohně a přidejte pomerančovou kůru.
Kuře:
Vložte mouku a kukuřičný škrob do mělké misky nebo koláčového talíře. Přidejte špetku soli. Míchat.
V mělké misce rozšleháme vejce.
Kuřecí kousky namáčejte ve vaječné směsi a poté ve směsi mouky. Umístěte na talíř.
Zahřejte 2-3 palce oleje v hrnci s těžkým dnem na středně vysokou teplotu. Pomocí teploměru sledujte, zda nedosáhne 350 stupňů.
Při práci v dávkách vařte několik kusů kuřete najednou. Vařte 2-3 minuty, často obracejte do zlatohněda. Kuře položte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Opakovat.
Promíchejte kuře s pomerančovou omáčkou. Můžete si vyhradit část omáčky na umístění na rýži. Podávejte s posypem zelené cibulky a pomerančové kůry, chcete-li.

 

Zdroj: modernhoney.com