Citrusový salát s rukolou a pekanovými ořechy

Citrusový salát na jaře / v létě je tak božský. Sladké a pikantní pekanové ořechy spolu se zlatými rozinkami povyšují tento pokrm na úplně jinou úroveň. Užijte si to!

Příprava od začátku do konce: 30 minut

Počet porcí: 4 až 6

Ingredience:
2 červené grapefruity
2 pomeranče
1 lžička (4,2 gramů) cukru nebo javorového sirupu
1 lžička (6 gramů) soli, rozdělené, plus další na dochucení
2 polévkové lžíce. (30 ml) extra panenský olivový olej
1 malá šalotka, mletá
1 lžička (5 ml) Dijonská hořčice
4 šálky (80 gramů) rukoly
1/2 šálku (73 gramů) zlatých rozinek, rozdělených
1/2 šálku (55 gramů) sladkých a kořeněných pekanových ořechů
pepř

Instrukce:

Ostrým nožem odřízněte z každého grapefruitu a pomeranče kůru a bílou dřeň. (Chcete jen dužinu ovoce.) Poté každé ovoce rozřízněte napůl od konce ke konci a nakrájejte příčně na kousky o tloušťce 1/4 palce (0,6 cm).
Přeneste ovoce do misky a promíchejte s cukrem a 1/2 lžičky. (3 gramy) sůl.

Odstavte na 15 minut.

V cedníku nad mísou sceďte ovoce. Rezervujte 2 polévkové lžíce. (30 ml) šťávy. Přeneste ovoce na talíř a naaranžujte ovoce do rovnoměrné vrstvy.

Ve střední misce prošlehejte odloženou šťávu, olivový olej, mletou šalotku a hořčici. Přidejte rukolu, polovinu rozinek (1/4 šálku) a polovinu pekanových ořechů (1/4 šálku) a promíchejte.

Položte směs rukoly na ovoce a ponechte okraj 1 palce (2,5 cm) kolem okrajů. Posypeme zbylými rozinkami a pekanovými ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Ihned podávejte.

Zdroj: healthline.com