Cizrnový rajčatový salát s fetou

Bezmasý pátek je s tímto jídlem mnohem vzrušující. Jde o opravdu skvělou stravu s vysokým obsahem vlákniny.
Příprava: 30 minut
Porce: 8 jako příloha, 4 jako hlavní jídlo
Ingredience:
2 polévkové lžíce. (30 ml) extra panenský olivový olej
1/2 střední červené cibule, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, nasekané
3 šálky (456 gramů) vařené nebo konzervované cizrny
2 šálky (304 gramů) hroznových rajčat, rozpůlených
1/2 šálku (75 gramů) rozdrobeného sýra feta
1/2 šálku (3 gramy) nakrájené bazalky
16 oliv kalamata, vypeckovaných a rozpůlených nebo nakrájených
1/4 šálku (25 gramů) nakrájené cibule
Kůra a šťáva z 1 citronu
Instrukce:
Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej, dokud nebude třpytivý.
Přidejte cibuli a česnek, vařte do změknutí. Odstraňte směs z ohně a nechte mírně vychladnout.
Ve velké misce smíchejte cizrnu, rajčata, fetu, bazalku, jarní cibulku, olivy, citronovou kůru a citronovou šťávu. Vmícháme cibulovo-česnekovou směs a promícháme, aby se obalila.
Pokrm lze připravit předem a vychladit. Nejlépe se podává při pokojové teplotě.
Zdroj: healthline.com