Čokoláda ze zeleného čaje

Tato čokoláda ze zeleného čaje (nebo čokoláda Matcha Nama) vyrobená z bílé čokolády, másla a smetany a posypaná práškem japonského zeleného čaje je prostě neodolatelná. Je bohatá s texturou podobnou lanýžům a má ten správný nádech sladkosti.

Ingredience:

2 lžíce zeleného čaje v prášku
0,5 hrnku husté smetany ke šlehání
2 lžíce nesoleného másla
396 g bílé čokolády
2 lžičky matcha (prášek ze zeleného čaje) (na posypání)

 

Instrukce:

Bílou čokoládu nasekejte na malé kousky, aby se rychle rozpustila.
Máslo nakrájíme na malé kousky.
Do malého kastrůlku přidejte hustou smetanu ke šlehání a na středním plameni přiveďte TÉMĚŘ k varu. Sledujte krém; když kolem hrnce uvidíte bublinky, stáhněte z ohně. Ihned přidejte bílou čokoládu a máslo. Gumovou stěrkou vše promícháme. Směs začne tuhnout, takže čokoládu a máslo rozpusťte, dokud je krém ještě teplý. Jakmile je směs hladká, prosejeme a přidáme 2 lžíce. do směsi prášek ze zeleného čaje (matcha).
Míchejte a spojujte, dokud není barva homogenní. Do připravené zapékací mísy 8” x 8” vyložené pečicím papírem nalijte čokoládovou směs ze zeleného čaje do zapékací mísy. Zapékací mísu několikrát poklepejte o kuchyňskou linku, abyste odstranili případné zbytky vzduchové bubliny. V případě potřeby povrch vyrovnejte gumovou stěrkou. Dejte na 4-5 hodin (nebo přes noc) do lednice. Zvedněte pergamen, abyste z pečicí nádoby vyndali čokoládu ze zeleného čaje. Spusťte ostrý nůž pod horkou vodou, aby se nůž zahřál a zcela jej otřete. Čokoládový blok nakrájejte na 4 bloky a poté každý blok nakrájejte na 9 malých kousků. Naprašte 2 lžičky prášku ze zeleného čaje (matcha) navrch čokolády. Čokoládu uchovávejte až do podávání v lednici.
Podávejte vychlazené. Můžete uchovat v lednici 2-3 dny, ale brzy si pochutnáte.

Zdroj: justonecookbook.com