Domácí kolagenový vývar z kostí

Ingredience:

2 polévkové lžíce másla (nebo ghí)
3 střední mrkve (oloupané a nakrájené na hrubé kousky)
3 stonky celeru (oloupané a nakrájené na hrubé kousky)
2 1/2 lb. kostní dřeně (různé hovězí maso)
1 bouquet garni (čerstvé, dle vašeho výběru čerstvé oregano, rozmarýn, tymián, šalvěj atd.)
2 polévkové lžíce jablečný ocet
1 šálek vývaru (kolagenový protein na litr, volitelně)
Himalájská růžová sůl (podle chuti)

Instrukce:

Ve velkém hrnci lehce orestujte mrkev a celer několik minut, dokud nebudou průhledné.
Přidejte hovězí kosti a bouquet garni a podlijte vodou. Přidejte jablečný ocet do vody, protože pomáhá vytahovat živiny z kostí.
Vařte na mírném ohni (nevařte) 8 až 14 hodin. Pokud chcete, můžete to udělat ve svém pomalém hrnci.
Poté, co váš vývar dosáhne požadované barvy a chuti, odstraňte kosti a přeceďte zeleninu.
Přidejte odpovídající množství kolagenu (pokud používáte) pro množství vývaru a míchejte, dokud se nerozpustí. Volitelné: V tomto okamžiku přidejte sůl podle chuti a poté uložte do sklenic pro budoucí použití.

Zdroj: bulletproof.com