Dort s broskvemi

Tento jarní vrstvený dort je broskvový a krémový, obsahuje 12 porcí a příprava zabere 15 min + 30 min pečení.

Ingredience:

1 plechovka nakrájené broskve, neloupané (425 g)
1 balení žluté dortové směsi (běžná velikost)
1/3 šálku rostlinného oleje
3 velká vejce, pokojová teplota
226 g mražené šlehané polevy
3/4 šálku broskvového jogurtu
Pokud chcete, přidejte další okapané broskve nakrájené na kostičky

Instrukce:

Slijte broskve, vynechejte šťávu. Přidejte do šťávy tolik vody, abyste odměřili 1-1/4 šálku. Broskve nakrájíme na 1 palec. kousky; dát stranou.

Ve velké míse šlehejte směs na koláč, směs broskvové šťávy, olej a vejce na nízkou rychlost po dobu 30 sekund. Šlehejte na středním stupni 2 minuty. Nalijte do 2 vymazaných a moukou vysypaných 9-in. kulaté pekáče. Pečte při 350° po dobu 28-33 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté. Před vyjmutím na mřížku ochlaďte na pánvích 10 minut, aby úplně vychladly.
V misce smíchejte vyšlehanou polevu a jogurt; vložíme vyhrazené broskve. Polevu rozetřete mezi vrstvy a přes vršek dortu. Podle potřeby ozdobte dalšími nakrájenými broskvemi. Uchovávejte v chladničce.1

Zdroj: tasteofhome.com