Glazovaný losos s česnekem a hnědým cukrem (Nejlepší losos vůbec!)

Glazovaný losos s česnekovým hnědým cukrem má nejúžasnější sójovou polevu z česnekového hnědého cukru. Příchuť je mimo tento svět a stane se novým rodinným oblíbencem!

Ingredience:

1 kg lososa (použil jsem lososa atlantického)
2 polévkové lžíce olivový olej
1/4 šálku hnědého cukru
1/4 šálku sójové omáčky
3 stroužky česneku (mleté)
1 citron
1 lžička sůl
1/2 lžičky pepř
citrony (volitelné)
nasekaná petrželka (volitelně)

Instrukce:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vyložte hliníkovou fólií. Navrch položte lososa a posypte solí a pepřem. Sklopte strany hliníkové fólie kolem lososa.
V malé misce prošlehejte olivový olej, hnědý cukr, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Lososa přelijeme polevou. Lososa zakryjte hliníkovou fólií a utěsněte.
Pečte 20–25 minut, nebo dokud nebude losos propečený. Sundejte alobal z horní části a potřete lososa omáčkou ve fólii. Grilujte 3–5 minut nebo dokud nezhnědne a nezkaramelizuje. Podle potřeby ozdobte plátky citronu a nasekanou petrželkou.

Zdroj: therecipecritic.com