Houbový guláš s hnědou rýží

Ingredience:

1 svazek hub (různé lišky, enokis, creminis…atd.)
2 šálky rychle uvařené předvařené hnědé rýže (vyberte si hrnek a použijte jej k odměření stejných dílů vody a rýže)
2 stroužky česneku
3 polévkové lžíce rajčatová pasta
1 1/2 polévkové lžíce. uzená paprika
1 polévková lžíce hořčice
1 hrst čerstvé petrželky
sůl
3 polévkové lžíce máslo
1 1/2 šálku husté smetany

Instrukce:

Vybavení: extra velká pánev na guláš, střední hrnec s poklicí na rýži
Uchopte extra velkou pánev a umístěte ji na vysokou teplotu. Poté uchopte střední hrnec a umístěte jej na vysokou teplotu. Do hrnce přidejte dva hrnky plné horké vody, dva hrnky plné hnědé rýže a špetku soli. Přiveďte k varu, poté stáhněte na střední stupeň a přikryjte.
Houby nakrájejte nahrubo, udržujte je v rustikálním stylu. Do extra velké pánve přidejte houby, pánev zatím necháme suchou.

Česnek rozevřete stranou nože a oloupejte. Česnek osolte a pracujte společně, česnek nasekejte a pomocí abrazivity soli česnek rozdrťte.
Přidejte své máslo k houbám. Poté přidejte česnek a rajčatový protlak a promíchejte. Nyní přidejte uzenou papriku a nechte ji opéct na pánvi. Dále přidáme hořčici a smetanu a dochutíme solí. Petrželku nasekejte nahrubo a dejte stranou.
Je čas na talíře! Základ uděláme z hromádky rýže a navrch dáme vrchovaté lžíce guláše s velkým množstvím omáčky. Ozdobte posypem nasekané petrželky.