Košer koprové okurky

Ingredience:

okurky
0,71 litru octa (5% kyselost)
0,71 litru vody
6 polévkových lžic sůl (ne jodizovaná!)
sušený kopr
čerstvý kopr
1 stroužek česneku (; nakrájený na plátky)
1 1/2 hořčičného semínka
červená paprika (lusky, volitelné)

Instrukce:

Umyjte okurky.

Smíchejte ocet, vodu a sůl.

Přivést k varu. Na dno každé čtvrtlitrové sklenice dejte velkou vrstvu kopru, 1/2-1 stroužku česneku a 1-1/2 lžičky hořčičného semínka.

Zabalte sklenici do poloviny plnou okurek, přidejte další vrstvu kopru a naplňte ji dalšími okurkami. Naplňte sklenice do 1/2 palce od vrcholu vroucí tekutinou.

Nasaďte víčka na sklenice a pevně utáhněte pásku.

Zpracujte 5 minut ve vroucí vodní lázni.

Tyto okurky jsou velmi křupavé. Sklenice mohou být baleny malými, celými okurkami, nakrájeny na hamburgery nebo podélně rozpůlenými. Tento recept můžete použít na nakládanou mrkev nebo okra. V případě potřeby lze přidat lusk feferonky. POZNÁMKA: Pokud si nejste jisti uzavřením a zpracováním, pořiďte si knihu o konzervování.

Zdroj: bigoven.com