Křupavý kořeněný květák

Ingredience:
1 květák (nakrájený na růžičky, stonek na malé kousky)
2 polévkové lžíce bramborový škrob
1/2 lžičky sůl
1/4 lžičky Černý pepř
1/2 lžičky kurkuma
1 polévková lžíce nutriční droždí (volitelné)
1/2 lžičky chilli prášek (nebo paprika)
1 polévková lžíce olej (neutrální, vysokoteplotní, výběrový, avokádový, slunečnicový, hroznová semena, řepka atd.)
Instrukce:
Předehřejte troubu na 230 °C. Pokapejte lžící oleje na plech na pečení.
Květák rozprostřeme na plech, pokapeme olejem a posypeme zbylými ingrediencemi. Ujistěte se, že je květák v rovnoměrné vrstvě s co největším prostorem mezi kousky. V případě potřeby rozdělte mezi dva listy.
Pečte 20-30 minut, jednou v polovině prohoďte. Když je křupavá a dozlatova, je hotovo.
Podávejte samotné, s rýží, těstovinami, s brambory nebo jako náplň do tacos, burritos, wrapů atd. Podle potřeby zakápněte balzamikovým octem, tahini dresinkem nebo aioli.
Zdroj: onegreenplanet.org