Kuře s brokolicí a pomerančem

Zde je jednoduchý recept na večeři, který můžete přidat do svých plánů na tento týden… Je čerstvý a chutný!

Ingredience: 

0,45 kg kuřecí křehké
1 velká hlávka brokolice, rozlámaná na růžičky
1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
1 čerstvý pomeranč, nakrájený na měsíčky na ozdobu

Ingredience marináda:

šťáva plus kůra z 1 čerstvého pomeranče
1 polévková lžíce kokosových aminokyselin, tekutých aminokyselin nebo sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
1 lžíce surového medu
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce sezamového nebo avokádového oleje nebo olivového oleje
2-3 stroužky čerstvého česneku, prolisované
1 nastrouhaný zázvor
mořská sůl a pepř, podle vaší chuti
1 malá červená chilli paprička, bez pecek, mletá
1 lžička čínského 5 koření

Instrukce:

Pro čínské 5 koření:
Koření smícháme dohromady a uložíme do vzduchotěsné nádoby.

Na marinádu:
Do malé misky přidejte všechny ingredience na marinádu a dobře promíchejte, aby se spojily.
Nalijte 1/3 marinády na kuře ve velkém sáčku Ziploc nebo skleněné míse a dejte do chladničky minimálně na 1 hodinu (nejlépe přes noc).
Jakmile je kuře hotové marinování, předehřejte troubu na 190 stupňů C a vyložte plech pečicím papírem.
Na tác rovnoměrně položte brokolici a červenou papriku, poté přelijte zbylou marinádou a promíchejte, aby se vše dobře obalilo a na zeleninu položte kousky kuřete.
Pečte 20–25 minut, dokud není kuře propečené a po stranách dozlatova opečené.
Užijte si to!