Lososová polévka

Toto je jedno z těch jídel, jejichž příprava od začátku do konce zabere asi 15 minut. Elegantní, lehká chuť a krásná barva.
Porce: 4-6

Ingredience:

5 šálků kuřecího vývaru
450g čerstvého lososa, nakrájeného na tenké plátky
1 žlutá cibule, nakrájená na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
1 svazek čerstvého špenátu
1⁄4 lžičky kajenského pepře
sůl

Instrukce:

Na olivovém oleji orestujte cibuli, dokud nezkaramelizuje.
Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
Přidáme nakrájeného lososa a necháme 10 minut probublávat.
Přidáme pepř, promícháme a zkontrolujeme, zda není potřeba dosolit. Bude záležet na druhu vývaru, který použijete.
Vmícháme špenát. Vypnout teplo. Servírovat.
Po podávání můžete navrch posypat parmazánem a domácím velkým krutonem. (plátek chleba orestovaný na extra panenském olivovém oleji s trochou česnekového prášku).

Zdroj: food.com