Medový česnekový losos

Ingredience:

4 filety lososa
1 polévková lžíce olej
3 stroužky česneku (mleté)
3 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce citronová šťáva (čerstvě vymačkaná)
nasekaná petrželka (na ozdobu, pokud je to žádoucí, volitelné)

Instrukce:

Lososa osolíme a opepříme.
Na středně vysokou teplotu přidejte olej do velké pánve. Po zahřátí přidejte lososa kůží dolů. Lososa vařte 5-7 minut na straně kůže (podle velikosti).

Velmi opatrně otočte lososa. Pokud se kůže lepí na pánev, dejte jí více času na vaření. Mělo by se snadno uvolnit z pánve.

Přidejte česnek do pánve a vařte 1 minutu.

Smíchejte med a citronovou šťávu v malé misce. Přidejte omáčku do pánve. Pokračujte ve vaření po dobu 1-3 minut, nebo dokud nebude losos zcela propečený a nebude vypadat neprůhledně a omáčka bude hustá.

Sundejte z tepla. Když je losos dostatečně vychladlý, aby ho zvládl, sloupněte kůži. Ihned podávejte s nasekanou petrželkou na ozdobu, pokud chcete.

 

Zdroj: chefsavvy.com