Mexická quinoa z jedné pánve

Úžasně lehké, zdravé a výživné. A jeho příprava je tak snadná – dokonce i quinoa se vaří přímo na pánvi!

Ingredience:

1 polévková lžíce olivový olej
2 stroužky česneku (mletý)
1 jalapeno (mleté)
1 šálek quinoa
1 hrnek zeleninového vývaru
450 g. černé fazole (scezené a propláchnuté)
400 g unce nakrájená rajčata (opečená na ohni)
1 šálek kukuřičných zrn (mražených, konzervovaných nebo pražených)
1 lžička chilli prášek
1/2 lžičky kmín
kóšer sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 avokádo (rozpůlené, vypeckované, oloupané a nakrájené na kostičky)
1 limetka
2 polévkové lžíce lístky koriandru (čerstvě nasekané)

Instrukce:

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte česnek a jalapeno a vařte za častého míchání, dokud nezavoní, asi 1 minutu.
Vmíchejte quinou, zeleninový vývar, fazole, rajčata, kukuřici, chilli prášek a kmín; dochutíme solí a pepřem, podle chuti. Přivést k varu; zakryjte, snižte teplotu a vařte, dokud se quinoa neuvaří, asi 20 minut. Vmíchejte avokádo, limetkovou šťávu a koriandr.
Ihned podávejte.

 

Zdroj: damndelicious.net