Nejlepší banánový chléb

Těsto pro tento snadno vyrobitelný banánový chléb je obohaceno o zakysanou smetanu, která mu dodává jemnou chuť a super vlhkou texturu. Aby tento rychlý chléb nebyl tvrdý a žvýkací, těsto nepřemíchejte.

Ingredience:

1/2 šálku (1 tyčinka) másla při pokojové teplotě a další na pánev
1 hrnek cukru
2 velká vejce
1 1/2 šálku nebělené víceúčelové mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička košer soli
1 šálek rozmačkaných velmi zralých banánů
1/2 šálku zakysané smetany
1 lžička čistého vanilkového extraktu
1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů

Instrukce:

Krok 1
Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Vymažte máslem formu na bochník 9 x 5 x 3 palce; dát stranou. V elektrickém mixéru vybaveném lopatkovým nástavcem ušlehejte máslo a cukr, dokud nebudou světlé a nadýchané. Přidejte vejce a prošlehejte, aby se začlenily.

Krok 2
Ve střední míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Přidejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte banány, zakysanou smetanu a vanilku; promícháme, aby se spojilo. Vmícháme ořechy a nalijeme do připravené pánve.

Krok 3
Pečte, dokud tester zasunutý do středu dortu nevyjde čistý, asi 1 hodinu 10 minut. Nechte 10 minut odpočívat na pánvi a poté vyklopte na mřížku, aby vychladla.

Variace
Chcete-li připravit polevu ze smetanového sýra, v míse elektrického mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem ušlehejte dohromady 170 g smetanového sýra, 3 lžíce cukrářského cukru, 1/4 lžičky košer soli a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu, dokud nebude hladká . Tím máte hotovou polevu na vychladlý chléb.

Chcete-li udělat banánový chléb plněný tvarohovou polevou, jakmile je bochník upečený a vychladlý, vodorovně ho rozpůlte. Pomocí odsazené stěrky naneste polevu rovnoměrně na spodní polovinu. Nahoře se zbývající polovinou; nakrájíme a podáváme.

Zdroj: food.com