Nepečený tvarohový koláč

Tento nepečený cheesecake určitě potěší svým krémovým středem.
Příprava: 25 minut
Celkový čas: 3 hodiny 30 minut
Porce: jeden 9palcový dort
Ingredience:
2 balíčky (20 listů) grahamových sušenek
11 lžic (1 3/8 tyčinky) nesoleného másla, rozpuštěného
2 lžíce cukru
2 balení smetanového sýra po 8 uncích, pokojová teplota
1 plechovka (1 1/4 šálku) slazeného kondenzovaného mléka
1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
Instrukce:
Krok 1
Vložte grahamové sušenky do velkého uzavíratelného plastového sáčku a rozdrťte je válečkem, dokud se nevytvoří velmi jemné drobky.
Krok 2
Nasypte drobky do střední misky; vmíchejte cukr. Přidejte máslo a míchejte, dokud se dobře nespojí.
Krok 3
Natlačte strouhankovou směs do 9palcové pružinové pánve a rozprostřete ji 1 1/2 až 2 palce po straně; stisknout naplocho. Kůru chlaďte v mrazáku alespoň 10 minut.
Krok 4
Mezitím si připravte náplň: Elektrickým mixérem nastaveným na středně vysokou rychlost vyšleháme ve velké míse smetanový sýr do hladka. Po troškách přišlehejte kondenzované mléko a podle potřeby seškrábejte stěny mísy. Všlehejte citronovou šťávu a vanilku.
Krok 5
Nalijte náplň do kůry; vršek uhladíme gumovou stěrkou. Zakryjte plastovým obalem a dejte do chladu na 2 1/2 až 3 hodiny.
Krok 6
Odepněte strany pánve a vyjměte tvarohový koláč.
Zdroj: marthastewart.com