Nízkosacharidové smetanové kuře

Ingredience:

2 polévkové lžíce olivový olej
2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže (vodorovně rozpůlená)
1 1/2 lžičky. koření citronový pepř
80 gramů nakrájené cibule
3 stroužky česneku (mleté)
79 ml kuřecího vývaru
237 ml husté smetany
50 gramů strouhaného parmazánu (čerstvě)
27 gramů sušených rajčat (nakrájených)
1 lžička italské koření
1/4 lžičky česnekový prášek
120 gramů baby špenátu

Instrukce:

Umístěte olivový olej do velké pánve na středně vysokou teplotu.

Kuře okořeníme citronovým pepřem.

Přidejte kuře na pánev a opékejte 4 až 5 minut z každé strany, nebo dokud nebude propečené.

Vyjměte kuře a dejte stranou.

Přidejte cibuli na pánev a opékejte asi 3 minuty, aby změkla.

Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.

Přidejte kuřecí vývar a seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve.

Přidejte hustou smetanu a vařte 1 minutu.

Přidejte parmazán a míchejte, dokud se nerozpustí.

Přidejte sušená rajčata, italské koření a česnekový prášek.

Vmícháme špenát. Vařte a míchejte, dokud špenát nezvadne.

Dochutíme solí a pepřem.