Nový řecký salát

Zlaté krutony z olivového chleba posilují přítomnost oliv Kalamata, které jsou v tomto provedení salátu smažené. Okurky, rajčata a červená cibule – přehozené přes plátky fety – jsou tady. Kopr dodává tomuto novému provedení řeckého salátu jasnou jarní travnatost.
Příprava: 15 minut
porce: 4
Ingredience: (krutony a olivy)
1 šálek olivového oleje
1/2 bochníku olivového chleba, nakrájeného na 1/2-palcové kostky (asi 2 šálky)
1/2 šálku vypeckovaných oliv Kalamata
Ingredience (dresing)
1/4 šálku plus 2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř
Ingredience (salát)
2 šálky cherry rajčat, nakrájené na čtvrtiny
1 okurka, oloupaná a nahrubo nakrájená
3 lžíce čerstvého kopru
1/2 malé červené cibule, nakrájené na tenké plátky
1 blok sýra feta (6 uncí), nakrájený na plátky o tloušťce 1/2 palce
Postup přípravy:
Krok 1
Udělejte krutony a olivy: Ohřejte olej ve velké pánvi s vysokými stěnami na vysokou teplotu, dokud nedosáhne 360 stupňů na fritovacím teploměru. Smažte chléb a olivy, dokud chléb nezezlátne, asi 5 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste směs na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Krok 2
Připravte dresink: Smíchejte olej a ocet. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 3
Připravte salát: Ve velké míse smíchejte rajčata, okurku, kopr a cibuli.
Krok 4
Salát promícháme s dresinkem. Naaranžujte fetu na talíř. Navrch dejte salát, krutony a olivy.
Zdroj: marthastewart.com