Nový řecký salát

Zlaté krutony z olivového chleba posilují přítomnost oliv Kalamata, které jsou v tomto provedení salátu smažené. Okurky, rajčata a červená cibule – přehozené přes plátky fety – jsou tady. Kopr dodává tomuto novému provedení řeckého salátu jasnou jarní travnatost.

Příprava: 15 minut
porce: 4

Ingredience: (krutony a olivy)

1 šálek olivového oleje

1/2 bochníku olivového chleba, nakrájeného na 1/2-palcové kostky (asi 2 šálky)

1/2 šálku vypeckovaných oliv Kalamata

Ingredience (dresing)

1/4 šálku plus 2 lžíce olivového oleje

2 lžíce červeného vinného octa

Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř

Ingredience (salát)

2 šálky cherry rajčat, nakrájené na čtvrtiny

1 okurka, oloupaná a nahrubo nakrájená

3 lžíce čerstvého kopru

1/2 malé červené cibule, nakrájené na tenké plátky

1 blok sýra feta (6 uncí), nakrájený na plátky o tloušťce 1/2 palce

Postup přípravy:

Krok 1
Udělejte krutony a olivy: Ohřejte olej ve velké pánvi s vysokými stěnami na vysokou teplotu, dokud nedosáhne 360 stupňů na fritovacím teploměru. Smažte chléb a olivy, dokud chléb nezezlátne, asi 5 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste směs na talíř vyložený papírovou utěrkou.

Krok 2
Připravte dresink: Smíchejte olej a ocet. Dochuťte solí a pepřem.

Krok 3
Připravte salát: Ve velké míse smíchejte rajčata, okurku, kopr a cibuli.

Krok 4
Salát promícháme s dresinkem. Naaranžujte fetu na talíř. Navrch dejte salát, krutony a olivy.

Zdroj: marthastewart.com