Pečená brokolice

Pečená brokolice s lahodnými křupavými hnědými okraji a nádechem citronu a česneku je snadnou přílohou k jakémukoli jídlu a může být hotová za 15 minut.

Ingredience:

2 hlavy brokolice (nakrájené na čtvrtky*)
2 polévkové lžíce olivový olej
3 stroužky česneku (mleté)
1 citron (nakrájený na měsíčky)
kóšer sůl
mletý černý pepř
strouhaný parmezán (volitelná obloha:)

 

Instrukce:

Začněte tím, že vyložíte plech pečicím papírem a předehřejete troubu na 230 stupňů C.
Poté na plech jednoduše vhoďte nakrájenou brokolici s olivovým olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Brokolici rozprostřete v jedné vrstvě na vymazaný plech.
Pečte v troubě asi 10–15 minut při 230 stupních C, dokud lehce nezhnědne.
Volitelně ozdobte čerstvě nastrouhaným nebo nastrouhaným parmazánem.