Pečená marinovaná brokolice

V tomto receptu na gluten free marinovanou brokolici je čerstvá brokolice marinovaná a poté pražená, dokud není karamelizovaná. Brokolice ještě nikdy nechutnala tak dobře!

Ingredience: (6 porcí)

¼ lžičky černého pepře
2 svazky čerstvé brokolice
1 lžička dijonské hořčice
2 stroužky čerstvého česneku
¼ lžičky košer soli
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa

Instrukce:

Předehřejte troubu na 220 stupňů C. Ze dvou svazků čerstvé brokolice ořízněte tuhé stonky a větší kousky nakrájejte na menší růžičky. Ve velké míse smíchejte olivový olej, červený vinný ocet, česnek, hořčici, košer sůl a černý pepř. Vhoďte růžičky do marinády a nechte asi 10 minut máčet.
Marinované růžičky rozložte na lemovanou, hliníkovou plechovou pánev. Vložte je do rozpálené trouby na 220 stupňů a pečte 10-15 minut. Promíchejte a posypte více košer solí, pokud chcete, a užívejte si!