Perfektní veganský banánový chléb

Ingredience:
4 banány (středně zralé)
59 ml rostlinného oleje
59 ml mandlového mléka
110 gramů světle hnědého cukru
2 lžičky čistý vanilkový extrakt
250 gramů nebělené víceúčelové mouky
1 lžička skořice
1 lžička prášek do pečiva
1/2 lžičky sůl
banány (nakrájené, na polevu)
Instrukce:
Předehřejte troubu na 180 C. Formu na bochník 9×5 nastříkejte nepřilnavým sprejem a poté moukou.
Ve velké mixovací misce nahrubo rozmačkejte banány. Přidejte hnědý cukr, olej, vanilku a mandlové mléko a prošlehejte.
Smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici a míchejte, dokud se nespojí. Nepřemixujte, banánový chléb by mohl být hustý a gumový!
Těsto přeneste do připravené pánve a navrch poklaďte plátky banánu.
Pečte asi 45 minut, poté přikryjte alobalem a pečte o 10–15 minut déle, dokud z párátka zapíchnutého do středu nevyjde jen pár drobků.
Zdroj: thebakingfairy.net