Salát s krevetami a nektarinkami

Na chladivý salát v horkém letním dni kombinuji krevety, kukuřici, rajčata a nektarinky s estragonovým dresinkem. Máme ho rádi vychlazený, ale delikátní je i podávaný hned.
Ingredience: (4 porce)
dresing:
1/3 šálku pomerančové šťávy
3 lžíce jablečného octa
1-1/2 lžičky dijonské hořčice
1-1/2 lžičky medu
1 lžíce mletého čerstvého estragonu
salát:
4 čajové lžičky řepkového oleje, rozdělené
1 šálek čerstvé nebo mražené kukuřice
1 libra nevařených krevet (26–30 na libru), oloupaných a zbavených
1/2 lžičky citronovo-pepřového koření
1/4 lžičky soli
8 šálků natrhaných zeleninových salátů
2 střední nektarinky, nakrájené na 1-palcové kousky
1 šálek hroznových rajčat, napůl
1/2 šálku jemně nakrájené červené cibule
Instrukce:
V malé misce rozšlehejte pomerančovou šťávu, ocet, hořčici a med, dokud se nespojí. Vmícháme estragon.
Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte kukuřici; vařte a míchejte 1-2 minuty nebo dokud nezměknou. Odstraňte z pánve.
Posypte krevety citronovým pepřem a solí. Ve stejné pánvi rozehřejte zbývající olej na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety; vařte a míchejte 3-4 minuty nebo dokud krevety nezrůžoví. Vmícháme kukuřici.
Ve velké míse smíchejte zbývající ingredience. Pokapejte 1/3 šálku dresinku a pokapejte. Směs rozdělte na čtyři talíře. Nahoře se směsí krevet; pokapeme zbývajícím dresinkem. Ihned podávejte.
Zdroj: tasteofhome.com