Salát z quinoy a pečené zeleniny

Quinoa salát s pečenou zeleninou – může být právě příloha, kterou hledáte. Tento bezlepkový a veganský recept je pro  6 porcí.
Jedna porce obsahuje 174 kalorií, 6 g bílkovin a 4 g tuku. Od přípravy na talíř trvá tento recept asi 1 hodinu a 5 minut.

Ingredience: (6 porcí)

2 nakrájené papriky
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička sušeného tymiánu
1 na kostičky nakrájená cibule fenyklu
6 stroužků česneku
citronová šťáva z půlky citrónu
1 lžička olivového oleje
170 g quinoa
1 na kostičky nakrájená červená cibule
trochu soli a pepře
1 žlutá dýně nakrájená na kostičky
1 cuketa nakrájená na kostičky

Instrukce:

Předehřejte troubu a vyložte velký plech na pečení alobalem a postříkejte sprejem na vaření bez tuku nebo rozprašovačem na olivový olej. Quinou připravte podle návodu na obalu.
Uvařenou quinou dejte do velké mísy a dejte stranou.
Veškerou nakrájenou zeleninu a česnek dejte do mísy a přidejte olivový olej a všechny bylinky.
Dobře promíchejte, aby se veškerá zelenina rovnoměrně obalila.
Zeleninu položte na připravený plech.
Vložte do trouby a pečte zeleninu asi 30 minut, nebo dokud okraje nezačnou černat.
Opečenou zeleninu necháme asi 5 minut vychladnout a poté ji přidáme ke quinoi. Vmícháme citronovou šťávu, kůru a dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Podávejte při požadované teplotě.

Zdroj:myrecipes.com