Seafood Newburg (mušle, krevety a treska v sherry smetanové omáčce)

Seafood Newburg (mušle, krevety a treska v sherry smetanové omáčce) by mohl být právě ten pescatariánský recept, který jste hledali. Jedna porce tohoto pokrmu obsahuje přibližně 82 g bílkovin, 4 g tuku a celkem 708 kalorií. Tento recept obsahuje 2 porce. Funguje dobře jako hlavní chod. Od přípravy na talíř trvá tento recept asi 35 minut. Pokud máte po ruce citronovou šťávu, sherry, kajenský pepř a pár dalších ingrediencí, můžete to udělat.

Ingredience: (2 porce)

½ lžíce olivového oleje
226 g bílé tresky
151 g krevet
113 g mořských mušlí
⅓ lžičky soli
⅓ lžičky černého čerstvě namletého pepře
trocha citrónové šťávy
2 lžíce másla
2 lžíce šalotky
1 lžička papriky
¼ lžičky kajenského pepře
2 lžíce mouky
244 ml mléka
½ lžičky  soli
½ lžičky černého čerstvě namletého pepře
2 lžíce suchého sherry
1 svazek italské ploché petrželky
nějakou přílohu

Instrukce k přípravě:

Všechny mořské plody dejte do misky a ochuťte 1/3 lžičky  soli a 1/3 lžičky čerstvě drceného pepře.
Zahřejte 1 – 1/2 lžíce olivového oleje na nepřilnavé pánvi na středním ohni.
Přidejte krevety, ryby a mušle a za občasného míchání vařte celkem asi 6 minut. Ujistěte se, že pánev je dostatečně velká, aby mořské plody nebyly přeplněné. Pokud se navzájem dotýkají, zapaří se. V případě potřeby vařte po dávkách.

Zdroj: maplewoodroad.com