Skořicové buchty

Receptů na ranní jídlo nemůžete mít nikdy příliš mnoho, tak vyzkoušejte skořicové buchty. Jedna porce tohoto jídla obsahuje přibližně 9 g bílkovin, 3 g tuku a celkem 379 kalorií.

Ingredience: (6 porcí)

¾ šálku nemléčného mléka
1 balíček aktivních kvasnic
3 hrnky celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva
¼ šálku surového cukru
2 lžičky skořice
¼ lžičky soli
6 lžic neslazeného jablečného pyré
4 lžíce hnědého cukru
2 lžíce rozinek (volitelně)
1 hrnek cukrářského cukru
1 lžička nemléčného mléka

 

Instrukce:

Předehřejte troubu na 180 C. Kruhovou dortovou formu vymažte tukem a dejte stranou. Opatrně zahřejte 3/4 šálku nemléčného mléka na asi 110 stupňů. Do ohřátého nemléčného mléka nasypeme droždí a necháme asi 5 minut rozpustit. Smíchejte 2 hrnky mouky, 1/4 hrnku cukru, prášek do pečiva, 1 lžičku skořice a 1/4 soli ve velké míse. Přidejte 5 lžic jablečné omáčky a droždí, za stálého míchání špachtlí promíchejte. Přidejte další 1/2 šálku mouky, míchejte, aby se spojila.

Na rovnou plochu nasypte zbylou mouku a vypracujte těsto, do kterého vmíchejte většinu mouky. Hněteme asi 15-20krát. Pomocí pomoučněného vále vyválejte těsto na velký tenký obdélník a dejte stranou. Připravte náplň smícháním 4 lžic hnědého cukru s 1 lžičkou neslazeného jablečného pyré, 1 lžičkou skořice a rozinkami, pokud používáte. Lžící naplňte střed těsta a rozetřete kolem dokola, ponechte volný okraj 1″.

Jemně, ale pevně těsto srolujte. Pomocí vykrajovátka na pizzu, ostrého nože nebo provázku odřízněte 6 válečků a vložte do připravené dortové formy a upečte 20 na 25 minut, dokud nezezlátne a neprovaří. Mezitím si připravte polevu smícháním 1 hrnku cukrářského cukru s 1 lžičkou nemléčného mléka (obyčejného nebo vanilkového), šlehejte, dokud nezískáte hustou polevu bez kousků cukru. Polevu namažte na horké housky.

Zdroj: happyherbivore.com