Středomořské kuře Mozzarella

Přidání sýra mozzarella do tohoto nízkosacharidového kuřecího pokrmu se může zdát dekadentní – ale chutná lahodně a budete se cítit sytí a spokojení. Tajemství této dobré chuti kuřete s mozzarellou je v omáčce – příprava vlastní rajčatové omáčky dává tomuto pokrmu bohatou intenzitu, která se dokonale hodí ke kuře a sýru. S pouhými osmi ingrediencemi se naše středomořské kuře s mozzarellou brzy stane oblíbeným i ve vašem domě.
Ingredience: (1 porce)
1 polévková lžíce olivový olej
1/2 cibule (nakrájená)
1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
200 gramů nakrájených rajčat (konzervovaných)
čerstvá bazalka (nakrájená nahrubo)
150 ml zeleninového vývaru
125 gramů kuřecích prsou bez kůže
30 gramů sýru mozzarella (nakrájený na plátky)
Instrukce:
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200°C.
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte 5 minut, nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte nakrájená rajčata, lístky bazalky a vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a za občasného míchání nechte 10–15 minut dusit pod pokličkou. Omáčka by měla zhoustnout (může to trvat déle, pokud se připravuje ve větších dávkách).
Mezitím lehce naklepejte kuřecí prsa, aby se zvětšila plocha, a vložte kuře do zapékací nádoby. Kuře zalijeme omáčkou z pánve a přidáme nastrouhanou mozzarellu, která pokrm zakryje. Přendejte do trouby a pečte přibližně 20 minut, nebo dokud není kuře zcela propečené a sýr se nerozpustí.
Zdroj: thefast800.com