Středozemní kuskusový salát

Ingredience:

100 gramů celozrnného kuskusu
1/2 lžíce. lehký olivový olej
400 ml vody
1/2 červené cibule (malé, 50 g najemno nakrájené)
1 cuketa (malá, 100 g nakrájená)
200 gramů cherry rajčat (rozmixovaných, nakrájených na polovinu)
10 vypeckovaných oliv kalamata (nakrájené na polovinu)
100 gramů sýru feta (nakrájeného na kostičky)
2 polévkové lžíce lístky bazalky (nakrájené)
1 lžička lístky máty (nasekané)
1/2 citronu
50 ml extra panenského olivového oleje
1 stroužek (mletý česnek)
1/4 lžičky mletý černý pepř
1/4 lžičky mořská sůl

 

Instrukce:

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte kuskus a opékejte asi 3 minuty, dokud kuskus nezezlátne. Přidejte 200 ml vody a míchejte, jakmile kuskus vsákne vodu, přidejte dalších 100 ml + dalších 100 ml a vařte, dokud kuskus nezměkne, asi 15 minut. Po uvaření nechte vychladnout.
Přidejte zeleninu a bylinky do velké servírovací mísy a promíchejte. Po vychladnutí vmíchejte kuskus a poté přidejte fetu.
V džbánu rozšlehejte extra olivový olej, citronovou šťávu, česnekovou sůl a pepř.
Zálivkou přelijeme kuskus a zeleninu. Vše spolu jemně promícháme. Podávejte samotné nebo s opravdu dobrým křupavým chlebem.

 

Zdroj: thelastfoodblog.com