Sušenky s mandlovým máslem

Tyto sušenky s mandlovým máslem jsou nejchutnější, a skvěle doplní vaše běžné vaření.

Ingredience:

2 1/2 šálků mouky
1/2 lžičky prášek na pečení
1/2 lžičky prášek do pečiva
1 lžička sůl
16 polévkových lžic nesolené máslo (změklé, ale stále chladné)
1 šálek hnědého cukru
1 hrnek krystalového cukru
1 šálek mandlového másla
2 velká vejce
2 1/2 lžičky. vanilka
1 hrnek mandlí (mletých, aby připomínaly hrubou strouhanku)

Instrukce:

Plech vyložte pečicím papírem nebo postříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.
Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
Smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Dát stranou.
Máslo vyšleháme do krémova.
Přidejte cukry a šlehejte do nadýchané hmoty, asi 3 minuty.
Podle potřeby misku seškrábněte.
Vmíchejte mandlové máslo, dokud se nezapracuje.
Jedno po druhém zašlehejte vanilku a poté vejce.
Jemně vmíchejte suché ingredience (přepnul jsem na lopatku na svém kuchyňském mixéru).
Přidejte mleté mandle a míchejte, dokud se nezapracují.
Sušenky vyválíme na kuličky o velikosti 2 lžíce.
Umístěte na plechy a každou kuličku dvakrát stiskněte vidličkou, abyste vytvořili křížový vzor.
Sušenky pečte 10-12 minut.
Okraje by měly být lehce opečené a sušenky nafouknuté.
Před přenesením do chladicího stojanu na sušenky 4 minuty chlaďte na plátech.

Zdroj: goodlifeeats.com