Swai ryby s citronovým máslem

Lemon Butter Swai Fish – křehká a vlhká smažená ryba s citronovou máslovou omáčkou. Tento recept trvá 10 minut od začátku do konce a konkuruje nejlepší restauraci s mořskými plody. K večeři podávejte samotné nebo s těstovinami.

Ingredience:

450 g  ryba (Swai nebo Basa)
sůl
mletý černý pepř
1/2 lžíce. rostlinný olej
2 polévkové lžíce nesolené máslo (rozpuštěné)
1/4 šálku bílého vína
1 polévková lžíce citronová šťáva
1 špetka soli
1 lžička italská petržel (nasekaná)

Instrukce:

Rybí filety swai opláchněte studenou vodou. Osušte papírovými ručníky. Obě strany ryby ochutíme solí a mletým černým pepřem.
Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte rostlinný olej. Rybí filet Swai opečte na pánvi asi 1–2 minuty z každé strany. Rybu jemně otočte a na pánvi smažte druhou stranu, dokud nejsou obě strany světle hnědé s mírně křupavými okraji. Nandejte na talíř.
V hrnci rozehřejte rozpuštěné máslo, poté přidejte bílé víno a citronovou šťávu. Přidejte špetku soli. Jakmile omáčka začne bublat, vypněte oheň. Rybu pokapeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.