Veganský heřmánkový a citronový shortbread

Sladké a jemné veganské křehké pečivo s příchutí heřmánku a citronu.

Ingredience:

200 g / ¾ šálku + 2 lžíce bezmléčného másla
1 lžička vanilkové pasty
2 lžíce sušených květů heřmánku nebo obsah 2 sáčků heřmánkového čaje
Kůra z 1 citronu
100 g / ½ šálku moučkového cukru
300 g / 2½ šálku hladké mouky, prosáté
1 lžíce kukuřičné mouky

Instrukce:

Máslo, vanilku, heřmánek, citron a cukr utřeme dohromady. Vmícháme mouku a kukuřičnou mouku a vymícháme těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut v lednici ztuhnout.
Mezitím si předehřejte troubu na 160 °C / 140 °C (horkovzdušná) a vyložte plech pečicím papírem.
Po vychladnutí těsto rozválejte na tloušťku asi ½ cm a vykrajujte tvary. Položte na plech, posypte trochou cukru navíc a pečte 12–15 minut dozlatova na okrajích, v polovině otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
Před podáváním nebo zdobením nechte alespoň 10 minut vychladnout.

Zdroj: wallflowerkitchen.com