Veganský máslový burger

Ingredience:
285 gramů hnědé rýže (nebo krátkozrnné bílé, uvařené podle balení)
340 gramů nakrájených hub
97 gramů černých fazolí (propláchnutých, okapaných, co nejvíce osušených papírovými utěrkami)
78 gramů ovsa
1 lžička sůl
1 lžička černý pepř
320 gramů cibule (nakrájené na plátky)
59 ml veganského másla
1 lžička česnekový prášek
1 lžička cibulový prášek
1/4 lžičky vločky červené papriky
hamburgerové housky (veganské)
Instrukce:
Uvařte rýži podle pokynů a odložte 1 1/2 šálku, abyste ji mohli použít v receptu.
Houby orestujte na suché pánvi dohněda a odstraňte většinu vlhkosti. V případě potřeby můžete v tomto kroku použít kousek másla.
Fazole dobře sceďte, opláchněte a co nejvíce osušte papírovými utěrkami.
Přidejte rýži, houby, fazole, oves, cibulový prášek, česnekový prášek, sůl, pepř a vločky červené papriky do kuchyňského robotu. Několikrát zatlačte, aby se ingredience nasekaly a spojily. Nepřepracovávejte.
Burgerovou směs necháme asi 20 minut odležet. Mezitím orestujte cibuli na velké pánvi se 2 lžícemi veganského másla na středním ohni, dokud nezhnědne a nezměkne.
*(Volitelně lze tuto burgerovou směs snadno připravit den předem a uložit přes noc v lednici, což umožňuje, aby se vše skutečně spojilo)
Vyjměte cibuli a dejte stranou. Na zbývajícím veganském másle orestujte burgery, v případě potřeby přidejte další. Vařte asi 4 minuty na středním plameni z každé strany. Otočte se jednou.
Pokud chcete, přidejte na vrchol plátek vašeho oblíbeného veganského sýra. Na pánvi s pokličkou vařte pár máslem namazaných veganských buchet v páře a přitom tavte sýr.
Podávejte na bocháncích přelité máslovou cibulkou.
Zdroj: planted365.com