Veganský sezamový pomerančový seitan

Ingredience:

1 blok tempeh
1/2 seitanu
43 gramů kukuřičného škrobu (bez GMO)
48 gramů sezamových semínek
1/4 lžičky mořská sůl
1/2 lžičky mletý černý pepř
2 polévkové lžíce lněné semínko (mleté zlaté)
1 lžička prášek na pečení
79 ml vody
59 ml světlicového oleje (asi 1 šálek)
1 pomeranč
2 polévkové lžíce tekuté aminokyseliny
2 polévkové lžíce agáve
1 lžička čerstvý zázvor (mletý)
1 stroužek mletého česneku
1/4 lžičky mletý černý pepř
1 lžička kukuřičný škrob (bez GMO)
jarní cibulka (nakrájená na plátky, na ozdobu, volitelné)

 

Instrukce:

Ve velké pánvi začněte zahřívat světlicový olej na středním plameni. Poté ve střední misce smíchejte kukuřičný škrob, sezamová semínka, pečicí sílu, vodu, mletý len, sůl a pepř. Proužky seitanu/tempehu vložte do těsta a jemně promíchejte, aby se obalil. Pracujte po dávkách, vložte proužky seitanu do rozpáleného oleje a opékejte 3–4 minuty z každé strany dozlatova, potřeboval jsem udělat tři várky, abych uvařil všechen seitan, jakmile jsou proužky uvařené, položte na papírovou utěrku, aby absorboval veškerý seitan. přebytečný olej. Uvařené nudličky dejte do rozehřáté trouby a připravte pomerančovou omáčku. Chcete-li připravit pomerančovou omáčku, smíchejte všechny ingredience v malé misce, nalijte do stejné pánve, ve které jste vařili seitan, a vařte 3–4 minuty, dokud nebude omáčka hustá a sirupová. V tuto chvíli můžete seitan přidat do omáčky, abyste ji zcela ochutili, nebo pokud máte rádi seitan extra křupavý, můžete omáčkou pokapat každý jednotlivý talíř. Své jsem podával na bílé basmati rýži, protože mi došla hnědá… Neudělejte stejnou chybu. Posypte seitan nakrájenou jarní cibulkou pro extra lahodnost.

Zdroj: vedgedout.com