Zázračná polévka na hubnutí

Bez ohledu na to, jakou dietu držíte, tato chutná zázračná polévka je ideální pro rychlou svačinu nebo dokonce jako snadné jídlo, po kterém se budete cítit sytí.

Ingredience:

4 cibule (velké, najemno nakrájené)
2 zelené papriky (nakrájené na kostičky)
1/2 lžičky olivový olej (volitelné)
3 rajčata (velká, nakrájená nahrubo)
1 svazek celeru (nakrájený na kostičky)
1 zelí (malé, nakrájené)
0,71 litru vody

Instrukce:

Začněte tím, že nakrájíte všechnu zeleninu a rozdělíte ji do tří velkých misek: cibuli a zelenou papriku v první misce, rajčata a celer v druhé misce a kapustu v poslední misce.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a zelenou papriku na pánev, promíchejte, abyste obalili. Zeleninu restujte, dokud se voda nevyvaří a cibule nezačne hnědnout. Doba, kterou to bude trvat, bude záviset na vaší varné jednotce a velikosti vaší pánve, ale mně to trvalo asi 35 minut. Během vaření zeleninu každých 3 až 5 minut otočte, abyste zabránili slepení a zkontrolovali barvu. Po uvaření sundejte pánev z ohně.
Do hrnce o objemu 12 litrů přidejte zelí a vodu. Dále přidejte rajčata a celer. Na závěr přidáme navrch uvařenou cibuli a zelenou papriku. Ingredience budou pravděpodobně po okraj hrnce – to je v pořádku. Polévku ještě nemíchejte.
Polévku zahřejte na středně vysokou teplotu, dokud se voda nezačne vařit. V tomto okamžiku by měla být zelenina trochu uvařená, což vám poskytne prostor pro míchání. Jakmile je zelenina rozmixovaná, snižte teplotu, aby se polévka vařila, a za občasného míchání vařte 50-60 minut.
Pokud chcete, polévku ihned podávejte. Přebytečnou polévku skladujte v uzavřené nádobě v chladničce po dobu až 5 dnů.

 

Zdroj: homemadehooplah.com