Zelná polévka na hubnutí

Ingredience:

2 polévkové lžíce olivový olej
1 cibule (velká, nakrájená)
2 mrkve (nakrájené na plátky)
1 celerová tyčinka (nakrájená)
1 hlávkové zelí (asi 3 libry, nakrájené)
0,71 l kuřecí vývar (domácí)
0,71 litru vody
397 gramů nakrájených rajčat
1 zelená paprika (nakrájená na kostičky)
1/2 lžičky mletý kmín
1/2 lžičky vločky červené papriky
2 polévkové lžíce čerstvá petrželka (nasekaná)
sůl
černý pepř

Instrukce:

Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej.
Přidejte cibuli, mrkev a celer a vařte 5 minut.
Přidejte zelí, zelenou papriku, nakrájená rajčata, kuřecí vývar a vodu.
Promíchejte, aby se spojily.
Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30–40 minut.
Přidejte mletý kmín, vločky červené papriky a nasekanou petrželku. Promíchejte, aby se spojily.
Dochutíme solí a černým pepřem.
Může být uložen v chladničce po dobu jednoho týdne.

 

Zdroj: paleogrubs.com