Nutričně bohaté omega 3 borůvkové snídaňové sušenky (bezlepkové + veganské)

Veganské a bezlepkové borůvkové snídaňové sušenky, které chutnají jako borůvkový muffin! Tyto zdravé borůvkové snídaňové sušenky jsou přirozeně slazené a plné živin z chia, lnu, ovsa, ořechů a dalších. Vhodné do mrazáku a perfektní snídaně nebo svačina pro rušné týdny!

Ingredience:

2 polévkové lžíce kokosový olej (rozpuštěný)
36 gramů kokosového cukru
1 banán (střední, rozmačkaný)
1/2 lžičky vanilkový extrakt
1/2 lžičky mandlový extrakt
52 gramů lněného semínka
71 gramů mandlové moučky
1/2 lžičky prášek do pečiva
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky sůl
122 gramů ovesných vloček (v případě potřeby bezlepkové)
1 polévková lžíce Chia semínka
85 gramů mražených borůvek
31 gramů nasekaných vlašských ořechů
57 gramů veganské hořké čokolády (hrubě nasekané nebo 1/3 šálku veganských čokoládových lupínků,

Instrukce:

Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Velký plech vyložte pečicím papírem, aby se nepřilepil.
Ve velké míse smíchejte dohromady rozpuštěný kokosový olej, kokosový cukr, rozmačkaný banán a vanilkový a mandlový extrakt, dokud nebude hladký a krémový.
Poté vmíchejte lněnou mouku, mandlovou mouku, jedlou sodu, skořici a sůl a míchejte, dokud nevznikne husté těsto.

Poté přidejte oves a chia semínka a jemně vmíchejte do těsta, dokud se rovnoměrně nerozdělí. Nakonec vmícháme borůvky a vlašské ořechy.

Použijte velkou naběračku na sušenky nebo 1/4 šálku k nabírání těsta na připravený plech (Chceme, aby to byly VELKÉ sušenky!). Před vložením na plech se ujistěte, že jste těsto pevně sbalili do koule.

Jemně přitlačte vršek těsta dolů, jen trochu, aby se vršky vyrovnaly. Pečte 13–16 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlatavě hnědnout. Před vyjmutím z formy a přenesením na mřížku nechte sušenky 15 minut vychladnout. Udělá 8 velkých sušenek.

Zdroj: ambitiouskitchen.com