Křupavá rebarbora

Ingredience:
1 šálek světle hnědého cukru
1 hrnek mouky (univerzální)
3/4 šálku rychle uvařených ovesných vloček
1/2 šálku rozpuštěného másla
1 lžička skořice
4 šálky rebarbory (nakrájené na kostičky nebo nakrájené čerstvé, asi 1-palcové kousky)
1 šálek krystalového cukru
2 polévkové lžíce kukuřičný škrob
1 šálek vody
1 lžička vanilka
Instrukce:
Shromážděte ingredience.
Zahřejte troubu na 180 C.
Vymažte máslem 8palcový čtvercový pekáč.
V míse smíchejte hnědý cukr, mouku, oves, rozpuštěné máslo a skořici.
Smíchejte ingredience, dokud nebudou drobivé.
Do připravené zapékací mísy vtlačíme polovinu hnědého cukru a ovesné směsi.
Navrch poklaďte nakrájenou nebo na kostičky nakrájenou rebarboru.
V hrnci smíchejte 1 šálek krystalového cukru, kukuřičný škrob a 1 šálek vody a vanilky.
Vařte společně za míchání, dokud směs nezhoustne a není čirá.
Zahuštěnou sirupovou směsí přelijeme rebarboru v pekáčku.
Rebarborovou náplň rovnoměrně naplňte zbylou drobenkovou směsí.
Rebarboru pečte dokřupava v předehřáté troubě 45 až 55 minut, nebo dokud poleva nezhnědne a náplň nebude bublat.
Vychutnejte si dezert zalitý smetanou nebo jej ozdobte velkým kopečkem zmrzliny.
Zdroj: thespruceeats.com