Kuře A Kešu (Low Carb) s vysokým obsahem zinku

Nízký obsah sacharidů znamená zábavu a tato bohatá kešu kuřecí stir-fry je toho zářným příkladem. Je snadné jej dát přes nudle nebo rýži, pokud se nestaráte o sacharidy, nebo přidat brokolici nebo zelené fazolky, pokud chcete dostat trochu zeleniny navíc.

 

Ingredience:

450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, na kostky
2 čajové lžičky ne/škrob (nebo kukuřičný škrob pro non-low carb)
2 lžičky suchého sherry
1/2 lžičky nastrouhaného, oloupaného kořene zázvoru
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hoisin omáčky
1 náhražky cukru
2 lžíce vody
4 lžíce řepkového, kukuřičného nebo arašídového oleje
1 stroužek česneku, rozdrcený a oloupaný
1/2 cibule, nakrájená
1 šálek celých blanšírovaných kešu ořechů, opečených
1 lžička sezamového oleje
2 lžíce nakrájené zelené cibule

Instrukce:

Vložte kuře do misky. Přidejte ne/škrob, sherry a kořen zázvoru a míchejte, dokud se dobře nepromíchá. Dát stranou.

Smíchejte sójovou omáčku, omáčku hoisin, náhražku cukru a 2 lžíce vody v malé misce a míchejte, dokud nebude hladká. Dát stranou.

Nalijte olej do woku nebo pánve a umístěte pánev na vysokou teplotu. Přidejte česnek a cibuli a míchejte na pánvi, dokud se olej nerozpálí a česnek nezasyčí, asi 30 sekund. Nenechte to hořet.

Kuřecí směs znovu promícháme a vše přidáme do rozpáleného oleje. Pokračujte v míchání, dokud není kuře téměř hotové, 1 až 2 minuty. Odstraňte a vyhoďte česnek. Snižte teplotu na střední a vmíchejte směs sójové omáčky. Pokračujte v míchání, dokud se ingredience dobře nepromíchají. Přidejte kešu oříšky a míchejte dalších 30 sekund.

Pokapejte sezamovým olejem a stěrkou několikrát zatočte. Ihned podáváme a posypeme zelenou cibulkou.