Máslové kuře

Ingredience:

1 polévková lžíce olej
2 polévkové lžíce máslo
SLOŽENÍ OMÁČEK SKUPINY 1:
2 stroužky česneku, nasekané
1/4 cibule, nasekaná
2 polévkové lžíce citronová šťáva
1 polévková lžíce česneková/zázvorová pasta
1 lžička garam masala
1 lžička chilli prášek
1 lžička kmín
1 bobkový list
1/4 lžičky kurkuma
1/2 lžičky skořice
1 lžička koriandr
1/2 lžičky sůl
SLOŽENÍ OMÁČEK SKUPINY 2:
1 polévková lžíce rajčatová pasta
1/2 šálku bílého jogurtu
1 šálek půl n půl
14 oz. plechovka rajčatová omáčka
DALŠÍ INGREDIENCE:
1 lb. kuře, nakrájené na kousky velikosti sousta
1/4 lžičky cayenne
1 špetka soli
1 lžička garam masala
1 polévková lžíce olej
1 polévková lžíce kukuřičný škrob
1/4 šálku kuřecího vývaru (náhrada: 1/4 šálku vody)

 

Instrukce:

Ve velké pánvi smíchejte olej a máslo a zahřejte na středně vysokou teplotu. Když je máslo rozpuštěné, přidejte všechny ingredience omáčky kromě rajčatového protlaku, jogurtu, půl na půl a rajčatové omáčky. Smažte 3-4 minuty nebo dokud cibule nezměkne. Poté přidejte rajčatovou pastu, jogurt a rajčatovou omáčku. Použijte šlehač a důkladně promíchejte. Přiveďte k varu a poté snižte na 10 minut. Sundejte teplo a dejte stranou.
KROK 2  – Ve velké míse smíchejte kuře, kajenské maso, sůl, garam masalu a dobře promíchejte. Přidejte 1 polévkovou lžíci. olej na velkou pánev a rozehřejte na středně vysokou teplotu. Přidejte kuře a vařte do zhnědnutí (nemusí být ještě propečené), 5-6 minut. Přidejte omáčku a vařte 10 minut.
KROK 3 – Smíchejte kukuřičný škrob a kuřecí vývar a nalijte do vroucí omáčky. Míchejte do zhoustnutí. Odstraňte pánev z tepla. Zlikvidujte bobkový list. Podávejte kuře na másle s rýží basmati a posypte nasekanou petrželkou na ozdobu (volitelně).
KROK 4 – Rozdělila jsem ingredience omáčky do skupiny 1 a skupiny 2, aby to pro vás bylo jednodušší. Spousta receptů, které jsem viděla, neuváděla ingredience v pořadí, v jakém je vyrábíte, a protože je zde HODNĚ koření, může to být matoucí a nechcete žádné nechtěně vynechat.