Smažené krevety

Ingredience: (4 porce)

454 gramů krevety
175 gramů pšeničné mouky
30 gramů kari pasty
8 lžic vody
2 lžíce čerstvého koriandru
4 šálky rostlinného oleje

 

Instrukce:

Krok 1
Krevety omyjte a osušte.
Krok 2
V samostatné misce připravte těsto smícháním mouky s kari pastou, vodou a koriandrem. Dobře promíchejte a nechte 10 minut odstát.
Krok 3
Ve velkém hrnci rozehřejte dostatek oleje na fritování (obvykle 2–3 palce hluboké).
Krok 4
Ponořte každou krevetu do těsta a poté vhoďte do horkého oleje (můžete smažit několik krevet najednou), ale dejte pozor, abyste nepřeplnili pánev nebo fritézu.
Krok 5
Smažte krevety několik minut, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu a krevety propečené. Nechte dobře okapat na kuchyňském papíře a podávejte horké.