Špagety al Limone s pošírovaným kuřecím masem

Tento recept je pro 4 porce. Jedna porce tohoto jídla obsahuje zhruba 42 g bílkovin, 31 g tuku a celkem 806 kalorií.
Od přípravy na talíř tento recept zabere zhruba 30 minut

Ingredience: (4 porce)
4 lžíce extra panenského olivového oleje
6 lžic husté smetany
trochu soli
24 g citronové kůry
708 ml kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
56 g parmazánu
340 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
450 g suchých špaget

Postup:

Kuřecí vývar přiveďte k varu na středním plameni ve středním hrnci.
Do vývaru přidejte kuřecí prsa, 1 lžičku soli a stonky bazalky. Snižte teplotu na minimum a jemně vařte, dokud není kuře propečené (70 °C), asi 12 minut.
Přendejte na talíř a když je dostatečně vychladlý, aby se dalo s ním manipulovat, nakrájejte ho dvěma vidličkami na kousky velikosti sousta.
Zatímco se kuře vaří, přiveďte ve velkém hrnci k varu 5 litrů vody na vysokou teplotu.
Přidejte 1 polévkovou lžíci soli a těstoviny. Vařte na velmi pevnou al dente. Nechte si 2 šálky těstovinové vody a těstoviny sceďte. Krátce opláchněte pod studenou vodou, aby se těstoviny nevařily.
V hrnci na těstoviny přiveďte 1 hrnek těstovinové vody, smetanu a kůru, aby se na středním plameni vařily. Vařte 1 minutu.
Přišlehejte 1 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky černého pepře a olej. Vraťte těstoviny do hrnce a promíchejte je s parmazánem, kuřecím masem, citronovou šťávou a bazalkou na mírném ohni asi 1 minutu, aby se prohřály a chutě absorbovaly, podle potřeby přidejte další vodu z těstovin, aby se uvolnily. Okořeníme podle chuti a ihned podáváme, pokapeme extra olivovým olejem a extra strouhaným parmazánem.