Středozemní zábal – (Mediterranean Wrap)

Tento zábal je plněný kuřecím masem a kuskusem s citronovým nádechem a zdravou dávkou čerstvých bylinek. Uložte si všechny zbytky, abyste je mohli zabalit na snadný oběd. Podávejte s: Míchaným zeleným salátem a sklenkou svěžího bílého vína.

Ingredience:

½ šálku vody
⅓ šálku kuskusu, nejlépe celozrnného
1 šálek nasekané čerstvé petrželky½ šálku nasekané čerstvé máty
¼ šálku citronové šťávy
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžičky mletého česneku
¼ lžičky soli, rozdělené
¼ lžičky čerstvě mletého pepře
0,45 kg kuřecího masa
1 střední rajče, nakrájené
1 šálek nakrájené okurky
4 10palcové špenátové nebo na slunci sušené rajčatové zábaly nebo tortilly

Instrukce:

Krok 1
V malém hrnci přiveďte k varu vodu. Vmícháme kuskus a odstavíme z plotny. Zakryjte a nechte 5 minut stát. Chmýří vidličkou. Dát stranou.
Krok 2
Mezitím smíchejte v malé misce petržel, mátu, citronovou šťávu, olej, česnek, 1/8 lžičky soli a pepře.
Krok 3
Kuřecí měsíčky vhoďte do střední mísy s 1 lžící petrželové směsi a zbývající 1/8 lžičky soli. Umístěte nabídky do velké nepřilnavé pánve a vařte na středním plameni, dokud se neuvaří, 3 až 5 minut z každé strany. Přendejte na čisté prkénko. Když jsou dostatečně vychladlé, nakrájejte je na kousky.
Krok 4
Zbylou petrželovou směs vmícháme do kuskusu spolu s rajčaty a okurkou.
Krok 5
Chcete-li sestavit zábaly, rozložte na každý zábal asi 3/4 šálku směsi kuskusu. Kuře rozdělte mezi obaly. Zábaly srolujte jako burrito, zastrčte je po stranách, aby ingredience držely. Podávejte rozkrojené napůl.