Vaječné snídaňové zábaly se slaninou, avokádem a rajčaty – bezlepkové, nízkotučné, s vysokým obsahem bílkovin, s nízkým obsahem sacharidů, super jednoduché

Vaječné snídaňové zábaly se slaninou, avokádem a rajčaty – bezlepkové, nízkotučné, s vysokým obsahem bílkovin, s nízkým obsahem sacharidů, super jednoduché mohou být právě tím hlavním chodem, který hledáte. Jedna porce obsahuje 206 kalorií, 14 g bílkovin a 14 g tuku.
Od přípravy na talíř tento recept zabere asi 15 minut.

Ingredience: (porce pro 2)

0,5 avokáda
2 vejce
1 lžíce mléka
trochu strouhaného sýra čedar se sníženým obsahem tuku
trochu soli a pepře
0,5 rajčete
2 proužky krůtí slaniny

Instrukce:

Vaječná „tortilla“:
Nastříkejte na malou pánev sprej na vaření a zahřejte na střední teplotu. V malé misce lehce rozšlehejte vejce, mléko a špetku soli a pepře. Pomalu nalijte polovinu vaječné směsi (asi ¼ šálku) do předehřáté pánve. Přikryjte a vařte, dokud nebude vršek ztuhlý a nebude lehce bublat, asi 1–3 minuty. Otočte a vařte další minutu na druhé straně. Opakujte se zbývajícím vejcem. Přikryjte a dejte stranou. Nastříkejte velkou pánev sprejem na vaření a zahřejte na střední/vysokou teplotu. Slaninu opečte do zlatova a křupava, asi 1–2 minuty z každé strany.

Přeneste na papírovou utěrku a odsajte veškerý tuk.

Sestavení:
Podél středu každé vaječné „tortilly“ položte 1-2 plátky krůtí slaniny, poté nakrájená rajčata, avokádo a poté tolik strouhaného sýra, kolik si vaše srdce přeje.
Srolujte a DEVOUR!